Primer mort pel terratrémol de magnitud 7,1 que ha sacsejat el centre i sud de Mèxic

L'epicentre del sisme s'ha produït a 11 quilòmetres al sud-oest d'Acapulco i s'han registrat 73 rèpliques

Dos cotxes a punt de caure a un barranc a Acapulco degut al sisme de 7.1 en l'estat de Guerrero (Mèxic)
Dos cotxes a punt de caure a un barranc a Acapulco a causa del sisme de 7,1 en l'estat de Guerrero (Mèxic) / David Guzmán (Efe)

Una persona ha mort per la caiguda d'un pal de la llum al municipi de Coyuca de Benítez després del terratrémol de magnitud 7,1 en l'escala de Richter que ha sacsejat el centre i sud de Mèxic. En la costa d'Acapulco han caigut estructures metàl·liques i s'han trencat vidres en alguns establiments, a més de l'enfonsament d'una part d'una façana d'un habitatge.

El sisme s'ha produït aquest dimarts a les 20:47 hores, amb l'epicentre a 11 quilòmetres al sud-oest d'Acapulco, en l'estat meridional de Guerrero, segons ha indicat del Servei Sismològic Nacional. Fins a les 22:00 hores s'han registrat 73 rèpliques del sisme i el de magnitud més gran ha sigut de 5,2. El Centre d'Alerta de Tsunamis de la Secretaria de Marina ha notificat que no s'espera que es genere cap tsunami en la zona costanera.

El governador de Guerrero, Héctor Astudillo, ha afirmat que el sisme s'ha sentit "molt fort" i la gent està "bastant alarmada". D'altra banda, l'alcaldessa d'Acapulco, Adela Román, ha informat de crisis nervioses entre la població i "solsides no greus" en la zona costanera, a més de moltes fuites de gas.

El terratrémol ha activat l'alerta sísmica a la Ciutat de Mèxic, on milers de persones han eixit de cases i edificis com a mesura de seguretat i prevenció, i on en diversos barris s'han produït talls d'electricitat. En l'estat de Michoacán s'han dut a terme recorreguts de revisió, igual que a Morelos. A més, en l'estat de Veracruz hi ha hagut evacuació d'edificis i habitatges i a Tlaxcala recorreguts de verificació, la mateixa situació que en l'estat de Puebla i Hidalgo.

L'any 2017 dos terratrémols el 7 i el 19 de setembre van deixar més de 450 morts i danys materials abundants.

També et pot interessar

stats