La mort d'un altre afroamericà a mans d'un policia sacseja els Estats Units

Com a conseqüència ha dimitit la cap de la policia d'Atlanta, Erika Shields.

Imatge de portada: Protestes davant del restaurant de menjar ràpid on ha mort Rayshard Brooks

En uns Estats Units que encara no s'han recuperat de la mort de George Floyd s'ha viscut aquest cap de setmana una profunda commoció per la mort d'un altre jove afroamericà tirotejat per un policia blanc. Els fets van ocórrer a Atlanta (Geòrgia), quan el jove de 27 anys Rayshard Brooks va ser tirotejat a l'aparcament d'un restaurant de menjar ràpid després de resistir-se a ser detingut i barallar-se amb dos agents.

De la mateixa manera que amb la mort de Floyd, la de Brooks va ser gravada i ha circulat un vídeo per les xarxes socials on es capta parcialment l'incident. En resposta a aquests fets, activistes antiracistes locals exigiren la renúncia de la cap de la policia de la ciutat, Erika Shields, en una manifestació a la qual assistiren desenes de persones. Aquesta finalment va dimitir i l'alcaldessa de la ciutat, Keisha Lance Bottoms, va demanar "l'acomiadament immediat de l'agent", i va assegurar que no es va produir un "ús justificat de la força letal".

A l'estat de Geòrgia el debat sobre el racisme està especialment actiu, ja que el febrer passat dos homes blancs mataren a tirs un altre jove afroamericà.

També et pot interessar

stats