Moren quatre xiquets en el bombardeig d’un hospital de Save the Children al Iemen

Hores abans, l'ONG havia denunciat que cada mes les "bombes estrangeres" maten o deixen ferits 37 menors.

VÍDEO | Moren quatre xiquets en el bombardeig d’un hospital de Save the Children al Iemen

Almenys set persones, entre elles quatre menors, han mort aquest dimarts en un bombardeig contra un hospital on Save the Children donava suport al Iemen, segons ha informat l'organització no governamental, a més de denunciar la desaparició de dues persones.

L'ONG ha detallat que entre les víctimes mortals es troben un treballador de l'hospital, que ha mort juntament amb els dos fills, dos xiquets i un guàrdia de seguretat. A més, huit persones han resultat ferides en l'atac. Un míssil ha impactat en una gasolinera prop de l'entrada de l'hospital de Ritaf, situat en una zona rural a uns 100 quilòmetres de la ciutat de Sadah, al nord-oest del país, al voltant de les nou i mitjà del matí. "L'hospital estava obert des de feia mitja hora i molts pacients i personal estaven arribant a la zona. Les primeres informacions apunten que el míssil ha caigut a 50 metres de l'edifici principal de l'hospital", ha explicat Save the Children en un comunicat.

En el mateix document, l'organització exigeix una investigació urgent sobre el que considera una "atrocitat que ha ocorregut justament la setmana en què es compleixen quatre anys de l'inici del conflicte". "Estem sorpresos i consternats per aquest atac atroç. Xiquets i xiquetes innocents, i treballadors de l'àmbit sanitari han perdut la vida en el que sembla que és un atac indiscriminat a un hospital en una zona civil densament poblada. Atacs com aquests són una violació del dret internacional", ha expressat Andrés Conde, director general de Save the Children.

"Una vegada rere l'altra veiem un complet menyspreu per totes les parts del conflicte al Iemen de les regles bàsiques de la guerra. Els xiquets i les xiquetes han de ser protegits i s'ha de posar fi a aquesta guerra de manera immediata", ha afegit Conde. Per això, Save the Children demana una suspensió immediata de la venda d'armes a les parts en conflicte al Iemen, per a la qual cosa continua recollint firmes a Espanya, i traslladar la seua petició al govern de Pedro Sánchez.

L'organització també demana que s'aplique "pressió diplomàtica" a totes les parts en el conflicte i que s'exigisca que reta comptes qui cometa violacions del dret internacional.

Vista interior de l'hospital després del bombardeig / Save the Children

L'ONG censura les ‘bombes estrangeres’

Hores abans, la mateixa ONG havia denunciat que cada mes les "bombes estrangeres" que s'estan utilitzant en la guerra de Iemen estan matant o deixant ferits 37 xiquets i xiquetes iemenites.

Segons l'anàlisi de dades realitzat per l'ONG, almenys 226 "han sigut assassinats i 217 han resultat ferits" els últims dotze mesos com a conseqüència d'atacs aeris realitzats per la coalició liderada per l’Aràbia Saudita. D'aquest balanç de víctimes, "210 estaven dins o prop d'una casa quan les seues vides van ser destrossades per bombes que havien sigut venudes a la coalició per governs estrangers com el Regne Unit, els Estats Units o França".

També et pot interessar

stats