Moren pel coronavirus dos passatgers del creuer en quarantena al Japó

La Xina eleva a 2.118 el nombre de morts per la Covid-19 i constata que s'alenteix la proliferació de nous casos.

Passatgers del Diamond Princess abandonen l’embarcació al port de Yokohama, al sud de Tòquio, el 20 de febrer de 2020
Passatgers del Diamond Princess abandonen l’embarcació al port de Yokohama, al sud de Tòquio, el 20 de febrer de 2020 / Kim Kyung-Hoon (Reuters)

Dues persones han mort a bord d’un creuer que es trobava en quarantena pel coronavirus al Japó des de principis de mes. Segons han informat mitjans locals, aquests passatgers del Diamond Princess són un home i una dona d’uns huitanta anys d’edat.

El creuer va quedar en quarantena al port japonés de Yokohama el passat 3 de febrer, amb 3.700 persones a bord, i des de llavors s’havien detectat prop de 600 contagis. Centenars de passatgers han eixit aquest dimecres del creuer en completar-se el període d’aïllament fixat per les autoritats nipones i s’espera que la resta ho faça entre hui i demà.

S’alenteix la proliferació de casos a la Xina

El nombre de casos nous del coronavirus de Wuhan sembla estar descendint en les últimes jornades, però des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) apunten que la tendència ha de ser interpretada “amb cautela”. En l’últim informe, la Xina ha elevat a 2.118 la xifra de morts i a 74.576 la de contagis de la Covid-19 diagnosticats al país.

La Comissió Nacional de Sanitat ha indicat que, fins a la mitjanit del dimecres, hora local, hi havia registrats 11.864 casos greus, mentre que 16.155 persones havien sigut donades d’alta. Les autoritats sanitàries han detallat que fins al moment s’ha realitzat seguiment mèdic a 589.163 pacients en contacte pròxim amb els infectats, dels quals 126.363 segueixen en observació.

Les xifres oficials suposen un augment de 114 morts respecte al dia anterior, 108 de les quals es van certificar a la província de Hubei, epicentre del brot que roman en quarantena des del passat 23 de gener. La nòmina de nous infectats va caure dràsticament respecte al dia anterior (1.749) i va sumar 394 pacients –dels quals 349 es van registrar també a Hubei–, la xifra de nous positius més baixa des del 25 de gener. A més, la Comissió va agregar 1.779 noms a la llista de pacients que havien superat la malaltia.

Fins hui, encara que una trentena de països compten amb casos diagnosticats, la Xina registra entorn del 99% dels infectats.

També et pot interessar

stats