Moren dotze civils en una nova ofensiva d'Al-Assad contra rebels a Síria

Els atacs arriben després d’una setmana cruenta amb un centenar de víctimes mortals.

Edifici derrocat després del bombardeig a la ciutat d'Ariha (Idlib)
Edifici derrocat després del bombardeig a la ciutat d'Ariha (Idlib)

Almenys dotze persones, entre elles tres menors, han mort en nous bombardejos de l’exèrcit sirià aquest dissabte contra zones rebels del nord-oest de Síria. Els atacs arriben després d’una setmana especialment cruenta per als civils, amb un centenar de víctimes mortals.

L’Observatori Sirià de Drets Humans ha informat que els avions de Damasc han dut a terme quasi 40 bombardejos en diversos punts del sud de la província d’Idlib i el nord de la província de Hama, bastions dels grups armats opositors al règim de Bashar al-Assad. A més, l’exèrcit sirià ha atacat amb artilleria i amb helicòpters la província d’Alep, on encara hi ha presència de combatents rebels.

Aquesta setmana, les forces governamentals a Síria i els aliats han augmentat les operacions militars contra les zones que controlen els rebels al nord-oest del país. Allà està vigent l’acord entre Rússia i Turquia (valedora de l’oposició), que des de l’octubre passat n’havia reduït les hostilitats. Tot i això, a final d’abril la violència va augmentar i aquesta setmana s’ha registrat una pujada considerable d’atacs aeris i terrestres sirians i russos.

L’alta comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Michelle Bachelet, va denunciar divendres que 103 persones, entre les quals hi ha 26 menors, han mort per atacs de l’exèrcit sirià i dels aliats en els passats deu dies a Idlib i Alep.

La guerra de Síria ja dura huit anys i, segons les Nacions Unides, ha costat la vida a més de 370.000 persones.

També et pot interessar

stats