S’eleven a 116 els morts en una desbandada durant un acte religiós a l'Índia

El sinistre ha passat al final de la cerimònia privada, quan la gent ha començat a eixir del recinte

Imatge d'arxiu dels exteriors on s'ha prduït l'estampida
Imatge d'arxiu dels exteriors on s'ha prduït l'estampida / Reuters
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de juliol 2024 - 16:29 Actualitzat: 02 de juliol 2024 - 18:24

Almenys 116 persones han mort este dimarts en una desbandada este dimarts en un acte religiós a l'estat d’Uttar Pradesh, al nord de l'Índia. Les autoritats han obert una investigació per a aclarir-ne les causes i han anunciat que presentaran càrrecs contra els organitzadors.

“S'ha confirmat la mort de 116 persones. Els ferits estan rebent tractament mèdic i s'han enviats els cossos a diferents punts per a fer-los autòpsia. Es presentaran càrrecs contra els organitzadors que van obtindre el permís per a l'esdeveniment”, ha dit als mitjans l'inspector general de Policia del districte d’Aligarh, Shalabh Mathur.

La desbandada s’ha originat durant una cerimònia d'oració en este districte, un acte privat que havia rebut permís de les autoritats. De fet, ha sigut la mateixa administració l’encarregada de la seguretat, però la resta de preparatius no depenia d'ells.

Segons un testimoni que cita l'agència índia PTI, la desbandada ha sigut al final de la cerimònia, quan la gent ha començat a eixir del recinte i diverses persones han entropessat amb una tanca situada davant de la carretera, fet que ha originat una caiguda en cadena. No obstant això, les autoritats encara no han informat sobre els motius que han causat esta catàstrofe, i asseguren que han iniciat una investigació per a esclarir-los.

La pitjor tragèdia dels últims anys va succeir el gener del 2011 a l'estat de Kerala, on un centenar de fidels van morir en una zona boscosa i muntanyenca que conduïa a un temple de difícil accés.

També et pot interessar

stats