Moren 37 persones en una emboscada a un comboi miner a Burkina Faso

En els autobusos viatjaven treballadors de la mina d'or explotada per una companyia canadenca.

Mina d'or de Semafo, a Boungou, a l'est de Burkina Faso
Mina d'or de Semafo, a Boungou, a l'est de Burkina Faso / Europa Press
07 de novembre 2019 - 18:42

Una emboscada contra un comboi de vehicles en què viatjaven treballadors d'una mina de la regió de l'est de Burkina Faso ha deixat 37 morts i 60 ferits. L'atac es va produir a primera hora de dimecres quan "individus armats no identificats" van emboscar el comboi, en el qual viatjaven treballadors de la mina d'or explotada per la companyia Semafo, amb seu al Canadà.

L'incident va tindre lloc a la carretera que uneix els pobles d'Ougarou i Boungou, a 40 quilòmetres de l'explotació minera, segons ha informat la companyia canadenca, que ha lamentat els fets.

El comboi, que anava custodiat per personal militar, el formaven cinc autobusos que portaven treballadors de l’empresa, contractistes i proveïdors, segons la informació dels canadencs, dels quals no especifiquen la nacionalitat, ni tampoc més detalls dels morts o ferits.

Una zona que també pateix la violència jihadista

Els atacs i segrestos a les zones mineres són habituals al nord i est d’aquest país, que des d'abril de 2015 també pateix la violència jihadista, amb un augment significatiu de la violència procedent de la veïna Mali, i vinculada a grups com Al-Qaeda i l’ISIS.

Mig milió de burkinesos ja han fugit de casa a causa de la violència, segons l'Agència de l'ONU per als Refugiats (Acnur), que parla d'una crisi humanitària que afecta 1,5 milions de persones.

També et pot interessar

stats