Moren 257 persones en estavellar-se un avió militar a Alger

L'avió, que s'ha estavellat en un camp de cultiu a 35 quilòmetres de la capital, transportava militars i població civil.

Zona on s'ha produït el sinistre prop d'Alger
Zona on s'ha produït el sinistre prop d'Alger

L'aparell, un Iliuixin 76 de fabricació russa, s'ha estavellat minuts després d'enlairar-se a la base militar de Boufarik, a 35 quilòmetres d'Alger. 

En l'avió viatjaven la tripulació, soldats algerians i població civil. El balanç final de víctimes, segons protecció civil de la zona, és de 275 persones mortes. De les quals, 26 eren membres del Front Polisario i una trentena de refugiats sahrauís de Tindouf que s'havien desplaçat a la capital per a fer tràmits burocràtics i mèdics. Entre els refugiats hi ha quatre xiquets. També hi ha supervivents que han sigut ingressats en un hospital militar, tot i que no es coneix quants.

 

Els avions de l'exèrcit solen disposar de places lliures per a la població civil i, de fet, entre les víctimes hi ha familiars dels soldats algerians.

 

En els treballs de rescat han participat tres-centes persones entre protecció civil, policies i militars. El ministre de Defensa algerià, Gaid Salah, ha ordenat una comissió d'investigació per a aclarir les causes de l'accident.

 

El president de la República Àrab Sahrauí Democràtica, Brahim Ghali, ha decretat set dies de dol oficial a la zona on s'assenta la població sahrauí. El camp de refugiats es va conformar fa 40 anys després de l'ocupació marroquina de l'antiga colònia espanyola del Sàhara Occidental.

No és el primer accident aeri ocorregut a Algèria. El 2014, 77 persones morien en estavellar-se un Hèrcules C-130 a la regió muntanyenca d'Oum el-Bouaghi, a 500 quilòmetres de la capital. El 2016, un helicòpter de les Forces Aèries Algerianes va caure a terra per una errada tècnica i moriren 12 militars. 

També et pot interessar

stats