Moren 16 persones en caure per un precipici un autobús a Bulgària

La majoria de les víctimes són jubilats d'edat avançada que tornaven d'una peregrinació a un monestir pròxim a Sofia.

La carretera on ha ocorregut el succés és considerada perillosa, en un país que encapçala la taxa de mortalitat en carretera de la Unió Europea
La carretera on ha ocorregut el succés és considerada perillosa, en un país que encapçala la taxa de mortalitat en carretera de la Unió Europea / Ministeri de l'Interior de Bulgària

Un accident d'autobús registrat aquest dissabte, prop de Sofia, ha causat la mort de 16 persones. Hi ha 26 persones més ferides, quatre de les quals estan greus, segons ha informat el Ministeri de l'Interior de Bulgària. L'accident ha ocorregut en una carretera de muntanya amb moltes revoltes, durant una forta tempesta. Es creu que el conductor va perdre el control del vehicle, que se’n va eixir del carril, va xocar amb diversos cotxes i, finalment, va bolcar i va caure per un precipici d'uns 20 metres. 

La majoria de les víctimes són jubilats d'edat avançada que tornaven d'una peregrinació a un monestir pròxim. 

El govern búlgar ha declarat aquest dilluns, 27 d'agost, dia de dol nacional per causa de la tragèdia.

Carreteres i vehicles en mal estat

Bulgària encapçala la taxa de mortalitat en carretera de la Unió Europea, una dada que els experts atribueixen a la vellesa del parc automobilístic i a l’estat deficient de les vies. La carretera on ha ocorregut el succés, de fet, la coneixen per l’estretor i les revoltes pronunciades que té, que la fan molt perillosa.  

En 2017, el nombre de víctimes mortals en accidents de trànsit van superar les 680 i en 2016 i 2015 en van ser més de 700. Durant aquest any, han mort ja a Bulgària quasi 370 persones en accidents de trànsit, segons l'estadística oficial del Ministeri de l'Interior.

També et pot interessar

stats