Moren 10 dones en un incendi en una residència d’ancians a Xile

L’incendi ha ocorregut a la matinada de dimarts, a la localitat de Chiguayante, al sud de Xile.

Residència d’ancians que s’ha incendiat hui de matinada a Xile

FOTO: AA FOTOS / MÓN / 2018.08.14

Com a mínim 10 dones majors han mort la passada matinada en un incendi que va afectar una residència d’ancians situada a la localitat de Chiguayante, al sud de Xile, segons han informat fonts de bombers i les autoritats de la zona. El foc va començar a les 03:30 hora local (6:30 hores d’Espanya) en un dels pavellons de la Casa de Repòs Santa Marta, a la localitat de Chiguayante, que es troba a 500 kilòmetres de Santiago, a la regió del Biobío.

El governador de la regió, Jorge Ulloa, va declarar als periodistes que tenien deu persones mortes. Ulloa és voluntari de l’equip de bombers i va col·laborar en l’extinció de l’incendi de la residència, on hi havia un total de 42 persones ancianes, de les quals 13 eren dones i es trobaven al pavelló cremat. D’aquestes, només tres dones aconseguiren escapar de les flames pel seus propis mitjans, una d’elles va resultar ferida en una cama per les flames i hagué de ser ingressada en un hospital de la localitat.

L’origen del foc s’està investigant, encara que el fiscal encarregat del sinistre, Michelangelo Bianchi, ha declarat que tenen dues hipòtesis: problemes en un calefactor o un defecte del sistema elèctric. A més, ha informat que el mòdul afectat per les flames ha acabat completament destruït.

El president de Xile, Sebastián Piñera, va decidir viatjar a la zona del sinistre per tal d’atendre sobre el terreny els detalls de l’incendi i acompanyar els familiars de les víctimes. Prèviament, la portaveu de La Moneda, Cecilia Pérez, va manifestar la solidaritat de l’executiu pel que havia passa i va enviar les condolences a les famílies.

També et pot interessar

stats