Mor un dels metges que va alertar sobre l'aparició del coronavirus

L'OMS convoca una reunió mundial de científics per a accelerar el tractament de la malaltia.

Mor un dels metges que va alertar sobre l\'aparició del coronavirus
Mor un dels metges que va alertar sobre l'aparició del coronavirus

El doctor xinés Li Wenliang, un dels huit metges que va tractar d'advertir sobre l'aparició del coronavirus, ha mort aquest dijous a Wuhan després de no poder superar el virus.

El director executiu del Programa d'Emergències Sanitàries de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Mike Ryan, ha confirmat la defunció i ha lamentat la pèrdua. "Ens entristeix molt, com la pèrdua de qualsevol treballador de la sanitat que intenta ajudar els malalts", ha dit.

Ryan ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa a Ginebra després que l'OMS convocara una reunió mundial de científics que treballen sobre el coronavirus. La trobada serà els dies 11 i 12 de febrer a la ciutat suïssa i el seu objectiu és accelerar el desenvolupament de test de diagnòstic, vacunes i medicaments contra la malaltia.

"Tindrem una reunió sobre investigació i innovació amb científics de tot el món, alguns participaran en persona i uns altres de manera virtual, per a coordinar esforços", ha dit el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Les morts per aquesta malaltia infecciosa, que en casos lleus té símptomes similars a un refredat i en els més greus a una pneumònia greu, s'eleven fins ara a 562 a la Xina i una a Filipines.

També et pot interessar

stats