Mor en un atemptat a Moscou la filla d’un ideòleg de l’òrbita de Putin

El Ministeri d’Afers Estrangers rus ha especulat que Ucraïna podria estar darrere dels fets i parla de “terrorisme d’Estat”

Investigadors treballen al lloc dels fets, als afores de Moscou
Investigadors treballen al lloc dels fets, als afores de Moscou / Investigative Committee of Russia (Reuters)

Daria Dugina, la filla d’un prominent ideòleg ultranacionalista de l’òrbita de Putin, Alexander Dugin, ha mort aquest dissabte en un atemptat a Moscou amb una bomba adossada al seu cotxe, segons han informat fonts de la investigació de l’assassinat. 

El Ministeri d’Afers Estrangers rus ha especulat que Ucraïna podria estar darrere de l’atac i que, en cas de confirmar-se, els fets apuntarien a una política de “terrorisme d’estat” des de Kíiv.

L’assessor presidencial ucraïnés Mikhailo Podoliak ha negat cap mena de relació del govern amb els fets i ha assenyalat les lluites internes entre “diverses faccions polítiques” russes com a causants de la mort de Dugina.

Daria Dugina, filla de l'ideòleg Alexander Dugin, ha mort aquest dissabte en un atemptat a Moscou
Daria Dugina, filla de l'ideòleg Alexander Dugin, ha mort aquest dissabte en un atemptat a Moscou / Tsargrad.tv (Reuters)

L’agència estatal de notícies de Rússia TASS ha informat que el vehicle era propietat de Dugin, que era probablement l’objectiu de l’atemptat. De fet, mitjans locals han explicat que pare i filla van canviar de cotxe a última hora abans de dirigir-se a un festival. 

Alexander Dugin ha defensat la unificació de territoris russòfons a un “nou imperi rus” que inclouria Ucraïna. Aquest ideòleg estava en la llista de sancions dels Estats Units i la influència sobre el president Vladímir Putin és motiu de disputa entre les veus expertes en l’anàlisi de la política russa. 

També et pot interessar

stats