Mor Terry Jones, membre dels Monty Python, als 77 anys

L’actor i còmic britànic va ser el director del gran èxit de la companyia el 1979 ‘La vida de Brian’.

Terry Jones en una imatge d’arxiu
Terry Jones en una imatge d’arxiu / Nacho Doce (Reuters)

L’actor i còmic Terry Jones, membre dels llegendaris Monty Python, ha mort als 77 anys, segons ha confirmat la seua família en un comunicat. A més de la seua labor davant les càmeres, Jones va ser el director del gran èxit de la companyia, La vida de Brian (1979).

Terry Jones va morir a sa casa del nord de Londres en la nit del 21 de gener acompanyat de la seua esposa, Anna Soderstrom, després d’una “llarga batalla extremadament valenta, però que sempre va afrontar amb bon humor, contra una estranya forma de demència”, segons el comunicat.

Nascut al nord de Gal·les l’1 de febrer de 1942, Jones var estudiar en la Universitat d’Oxford on, al costat del seu amic i també futur membre dels Monty Python Michael Palin, va començar a fer els seus primers passos en el món de la comèdia. A la fi dels seixanta s’unirien a John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle i Graham Chapman, que va faltar també, per a crear una agrupació creativa que marcaria la història de la comèdia. De la seua aliança va nàixer Monty Python’s Flying Circus, un espai que es va emetre en la BBC durant quatre temporades entre 1969 i 1974.

Els Monty Python al cinema

Després del seu periple televisiu, els Monty Python es van llançar a la conquesta de la pantalla gran. Jones va codirigir amb Gilliam la primera pel·lícula de la companyia, Els cavallers de la taula quadrada i els seus bojos seguidors (1975). Va assumir en exclusiva la responsabilitat de direcció en La vida de Brian (1979) i El sentido de la vida (1983), les altres dues pel·lícules més reeixides dels Python.

Terry Jones, a ‘La vida de Brian’ / Imdb

Fora de la companyia, Jones continuaria dirigint comèdies. A més, es va convertir en un prolífic autor de llibres infantil i de novel·les de ficció, incloent la saga d’Erik, el viking. Jones també va ser un destacat erudit en història antiga.

Els seus treballs més recents van ser la pel·lícula de 2012 Autobiografía de un mentiroso: la historia no contada de los Monty Python, que va ser codirigida pel seu fill Bill i la comèdia de ciència-ficció Absolutamente todo (2015) en la qual va comptar amb les veus originals dels membres de Monty Python i que va suposar a més l’última interpretació de Robin Williams.

També et pot interessar

stats