Mor a Rússia la dona més longeva del món amb 123 anys

Tanzilia Bisembéyeva, nascuda el 14 de març de 1896, va ser la segona persona de la història a superar els 120 anys.

Tanzilia Bisembéyeva nascuda el 14 de març de 1896, residia en el llogaret d'Islamgazi, a la regió d'Astracan (sud de Rússia)
Tanzilia Bisembéyeva nascuda el 14 de març de 1896, residia en el llogaret d'Islamgazi, a la regió d'Astracan (sud de Rússia)

La russa Tanzilia Bisembéyeva, que en 2016 va ser inclosa en el llibre rus de rècords mundials com la persona més longeva del món, ha mort a l'edat de 123 anys, segons ha informat aquest dimecres el seu fill Shintas Bisembeyev.

La dona, nascuda el 14 de març de 1896, residia en el llogaret d'Islamgazi, a la regió d'Astracan (sud de Rússia). Bisembéyeva va criar quatre fills i en els últims anys vivia amb el seu fill menor i la seua nora. Tenia deu nets, tretze besnets i dos rebesnets.

Familiars de Tanzilia Bisembéyeva

"Tots la respectaven. Era una persona molt hospitalària i oberta", ha relatat el seu fill, per a qui l'amabilitat i una actitud positiva davant la vida eren el secret de la longevitat de la seua mare.

Bisembéyeva va ser la segona persona en la història a aconseguir l'edat de 120 anys, després de la francesa Jeanne Louise Calment va arribar a viure 122 anys i 164 dies. En 2017, Nanu Shaova, de 127 anys, de Kabardino-Balkaria, al Caucas nord, va superar el rècord de Bisembéyeva, convertint-se en la persona més longeva, encara que va morir el gener passat

També et pot interessar