Mor el republicà John McCain, rival d'Obama en 2008 i crític de Trump

Era una de les figures polítiques més respectades als EUA.

El senador republicà John McCain
El senador republicà John McCain / Steve Pope (Efe)

El senador republicà John McCain ha mort, aquest diumenge, a causa d'un càncer cerebral. McCain, expresoner de guerra al Vietnam, va perdre les eleccions de 2008 contra Barack Obama, i ha estat una de les veus més crítiques amb l'actual president nord-americà, Donald Trump.

McCain era una de les figures polítiques més respectades als EUA, tot i que va passar la major part de la seua carrera política desafiant les normes i els esquemes del Partit Republicà, al qual va dedicar més de tres dècades. Conegut com l'inconformista del partit, McCain no va dubtar a enfrontar-se a l'aparell i, amb una veu independent, criticar les mesures de l'actual executiu.

El salt a la fama del polític republicà es va produir durant la campanya presidencial de 2008, i en els últims anys havia acaparat titulars per les seues desavinences amb Trump, a qui criticava la política exterior i la derogació de la reforma sanitària d'Obama.

Fa tres mesos, persones properes a McCain van informar a la Casa Blanca que el senador no volia que Trump assistira al funeral i preferia que ho fera Michael Pence, el vicepresident. S'espera que tant Obama com George W. Bush hi assistisquen i pronuncien una elegia.

També et pot interessar

stats