Mor el polític detingut per l’atemptat contra Maduro

La Fiscalia de Veneçuela investiga el cas com un suïcidi però el seu partit denuncia que l’han assassinat.

Diverses persones es concentren davant del Sebin per a expressar condol per la mort de Fernando Albán
Diverses persones es concentren davant del Sebin per a expressar condol per la mort de Fernando Albán / Carlos Garcia Rawlins (Reuters)

Fernando Albán Salazar, regidor de l’Àrea Metropolitana de Caracas del partit Primer Justícia, va morir aquest dilluns a la seu del Servei Bolivarià d’Intel·ligència Nacional (Sebin), a Caracas. Estava detingut per l’atemptat perpetrat contra el president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Tot i que la fiscalia del país sud-americà investiga el cas com un suïcidi, el partit d’Albán Salazar denuncia que l’han assassinat. 

Segons ha explicat el fiscal general, Tarek Saab, Albán, empresonat des que va arribar divendres a Veneçuela procedent dels Estats Units, es va suïcidar en llançar-se des del desé pis del Sebin quan anava a ser traslladat als tribunals. Tal com ha detallat, l’acusat va sol·licitar anar al bany ‘‘i estant allà es va llançar al buit’’. La fiscalia està treballant per a aclarir les causes de la mort i, per a això obrirà una ‘‘investigació exhaustiva’’ amb dos fiscals designats. 

El partit Primer Justícia rebutja la versió de la Fiscalia de Veneçuela perquè, com argumenten, Albán era una persona amb ‘‘profunds valors cristians’’. Sostenen que el polític va ser ‘‘assassinat a mans del règim de Nicolás Maduro’’ i, per això, exigeixen ‘‘la veritat’’ del que va ocórrer. L’advocat de la víctima, Joel García, també ha criticat que el fiscal Saab assenyale el cas com un suïcidi des del primer moment i considera que això només és indicatiu del ‘‘biaix’’ que tindrà la investigació. 

El Parlament de Veneçuela, per la seua banda, impulsarà una investigació independent i abordarà aquest dimarts el cas com a ‘‘punt únic’’ de l’agenda. 

També et pot interessar

stats