Mor el policia que es va intercanviar pels ostatges retinguts al sud de França

L'Estat Islàmic ha reivindicat l'acció en què han perdut la vida quatre tres persones.

Dos efectius de la Gendarmeria Nacional vigilen davant del supermercat atacat
Dos efectius de la Gendarmeria Nacional vigilen davant del supermercat atacat / Guillaume Horcajuelo (EFE)

Quatre persones han mort i una dotzena han resultat ferides en l'assalt amb ostatges d'un supermercat a la població de Trèbes, al sud de França. L'assaltant, que ha assegurat que actuava en nom de l'Estat Islàmic, va disparar contra un grup de gendarmes a Carcassona i s'atrinxerà després en un supermercat de la veïna localitat de Trèbes amb un grup d'ostatges.

Entre les víctimes hi ha un gendarme de 45 anys que es va oferir voluntari per a intercanviar-se per un dels ostatges que retenia l'assaltant.

La policia ha abatut el terrorista, un jove marroquí conegut per la policia perquè traficava amb drogues, després d'algunes hores de tensió. En un comunicat difós per l'agència Amaq, vinculada al mateix grup jihadista, s'assegura que l'atacant és "un soldat de l'Estat Islàmic" i que ha actuat "en resposta a les crides a colpejar els països de la coalició internacional capitanejada pels Estats Units".

El president francés Emmanuel Macron ha explicat, a la fi de la reunió del Consell Europeu a Brussel·les, que l'amenaça terrorista a França continua sent alta.

També et pot interessar

stats