Mor el pare de les figures de Lego

El danés Jens Nygaard Knudsen deixa un llegat de més 8.000 milions de ninotets arreu del món.

Figuretes de Lego
Figuretes de Lego / Lego

Ha faltat el pare de les figures de Lego, el danés Jens Nygaard Knudsen, i deixa com a herència una legió de ninotets de plàstic diminuts amb els braços i les cames articulades, i amb les quals han jugat generacions senceres de xiquetes i xiquetes de tot el món. 

Nygarrd Knudsen va morir dimecres passat d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) a l’hospital Anker Fjord de la localitat danesa de Hvidi Sande, segons han informat fonts de l’empresa on va treballar com a dissenyador entre 1968 i 2000. Tenia 78 anys. 

“Era un home d’idees. Va crear les figures de Lego perquè hi haguera vida a les cases. Fins aleshores les cases estaven buides”, ha explicat a la televisió danesa TV2 la seua viuda, Marianne Nygarrd Knudsen. 

El dissenyador va donar vida a l’icònic ninotet el 1978, però també va ser responsable de sèries molt populars de Lego com les de l’espai o la dels pirates. 

Segons Lego, des del primer moment es va decidir que la figureta tinguera la cara groga i un somriure neutre. Tampoc tindria ni sexe ni raça, per tal de deixar volar la imaginació de la xicalla.  

Fundada en 1932 per Ole Kirk Christiansen, Lego s’ha convertit en un fenomen global amb la seua pròpia franquícia de pel·lícules de dibuixos animats i parcs d’atraccions. El 2018 va obtindre un benefici de més de 1.000 milions d’euros i dona faena a més de 17.000 persones en més de 40 països. 

També et pot interessar

stats