Mor Mark Margolis als 83 anys, actor de ‘Breaking Bad’ i ‘Better Call Saul’

Margolis va interpretar el paper d’Hector Salamanca en les dues sèries

Mark Margolis
Mark Margolis / Phil McCarten (Reuters)

L’actor estatunidenc Mark Margolis, conegut pel seu paper d’Hector Salamanca a les sèries Breaking Bad i Better Call Saul, ha mort als 83 anys a Nova York.

Margolis va aconseguir una nominació a l’Emmy pel seu treball al paper d’Hector Salamanda, el líder d’un càrtel de drogues en la ficció de Vince Gilligan. Va continuar el seu paper en l’spin-off Better Call Saul, sèrie que va durar cinc temporades.

Nascut el 26 de novembre del 1939 a Filadèlfia (els EUA), Margolis es va mudar a Nova York en la joventut per a estudiar drama a l'escola Actor Studio, de la qual Al Pacino és codirector en l'actualitat. La seua carrera en la indústria de l'entreteniment va començar en la dècada de 1970 en sèries com Kojak o pel·lícules com Ojos cortos, i el 1983 va interpretar al guardaespatles Alberto "The Shadow" en l'aclamat filme El precio del poder (Scarface), de Brian De Palma.

També va formar part de pel·lícules com a Rèquiem per un somni i Ace Ventura: un detectiu diferent. La seua filmografia supera els 160 projectes de cinema i televisió.

També et pot interessar

stats