Mor l'exsecretari general de l'ONU i Nobel de la Pau Kofi Annan

La família ha confirmat que havia caigut malalt el juliol passat en tornar d'un acte homenatge a Mandela a Sud-àfrica.

Annan va emmalaltir quan tornava de Sud-àfrica, després d'acudir a la commemoració dels 100 anys del naixement del líder sud-africà Nelson Mandela
Annan va emmalaltir quan tornava de Sud-àfrica, després d'acudir a la commemoració dels 100 anys del naixement del líder sud-africà Nelson Mandela / Arxiu Europa Press

L'exsecretari general de les Nacions Unides Kofi Annan ha mort als 80 anys, segons han confirmat fonts familiars del diplomàtic ghanés a mitjans locals d'aquell país. La notícia de la defunció també l'han anunciada en el compte oficial en Twitter de l'Organització Internacional per a la Migració. 

Segons ha confirmat la la família, Annan va emmalaltir quan tornava de Sud-àfrica, després d'acudir a la commemoració dels 100 anys del naixement del líder sud-africà Nelson Mandela, el juliol passat. Annan va ser hospitalitzat a Ginebra i després el traslladaren en avió a un centre mèdic de la capital, Berna, on va morir. 

Kofi Annan va nàixer a Kumasi (Ghana), l'any 1938, i va ocupar la secretaria general de l'ONU des del 1997 fins al 2006. Va obtindre el Premi Nobel de la Pau el 2001, compartit amb les Nacions Unides. 

També et pot interessar

stats