Mor l’expresident argentí Carlos Menem als 90 anys

Va governar el país entre 1989 i 1999 i hi va aplicar polítiques econòmiques ultraliberals.

Fotografia d'arxiu de l'expresident argentí Carlos Menem
Fotografia d'arxiu de l'expresident argentí Carlos Menem / Juan Ignacio Roncoroni (Efe)

L’expresident argentí Carlos Menem, que va governar el país entre els anys 1989 i 1999, ha mort aquest diumenge als 90 anys, segons han confirmat fonts del sanatori Los Arcos de Buenos Aires, on es trobava ingressat des del 15 de desembre passat.

Menem va ser traslladat a aquest centre per a fer-se un control mèdic prostàtic, i li van diagnosticar una infecció urinària que va complicar els problemes cardíacs que patia. El dia de Nadal li induïren un coma després de patir una fallada renal, del qual va eixir.

Advocat de professió, Menem va ser president de l'Argentina en dos mandats consecutius, de 1989 a 1999, després d’haver sigut governador de La Rioja, la seua província natal, entre 1973 i 1976, any en què el detingueren després del colp d’estat que va derivar en l’última dictadura (1976-1983).

Va succeir Raúl Alfonsín i va liderar el retorn del peronisme al poder després de la restauració de la democràcia. Quan va accedir al càrrec, al 1989, l'Argentina vivia una greu crisi econòmica marcada per la hiperinflació, que Menem va abordar amb polítiques ultraliberals i va iniciar un profund procés de privatitzacions. Ara era senador, un càrrec amb el qual ha evitat les condemnes de presó que tenia per corrupció.

També et pot interessar

stats