Mor l'exdictador egipci Hosni Mubarak als 91 anys

Segons la televisió pública del país, acabava de ser sotmés a una operació.

Hosni Mubarak, en una foto d'arxiu
Hosni Mubarak, en una foto d'arxiu / Amr Abdallah Dalsh (Reuters)

L'exdictador egipci, Hosni Mubarak, ha mort als 91 anys després d'haver sigut sotmés a una operació i haver estat un mes en vigilància intensiva, segons la televisió estatal egípcia. Membres de la seua família i el seu advocat havien dit recentment que l'ancià dictador es trobava en vigilància intensiva en un hospital de les forces armades. De fet, al gener havia sigut sotmés a una operació i continuava hospitalitzat afectat per malalties en el seu aparell gastrointestinal.

Mubarak va governar Egipte amb mà de ferro des que va assumir la presidència en 1981 després de l'assassinat a les mans d'extremistes del seu antecessor, Anwar al-Sadat, fins que va ser forçat a abandonar el poder l'11 de febrer de 2011 després de 18 dies de protestes als carrers del país.

Després de la revolta popular, l'enderrocat president va ser jutjat per la mort de prop d'un miler de manifestants en la repressió de les manifestacions en contra seua, però finalment va ser declarat innocent per aquest delicte en 2014.

Mubarak sí que va complir condemna per delictes econòmics i va quedar en llibertat en 2017, després d'estar vora sis anys a la presó, que va passar quasi en la seua majoria a l'hospital pel seu delicat estat de salut.

Des que va ser excarcerat, portava una vida molt discreta allunyat dels focus dels mitjans de comunicació, encara que la premsa local va aconseguir captar alguna imatge de l'expresident al costat de la seua família i, a pesar de la seua avançada edat, apareixia sa i seré.

La seua última imatge amb vida va ser publicada pel seu net, Omar Alaa Mubarak, en la xarxa social Instagram al principi de febrer en què apareixia al llit i molt desmillorat.

També et pot interessar

stats