Mor l’actriu italiana Gina Lollobrigida als 95 anys

Lollobrigida havia sigut ingressada recentment en un clínica de Roma després de patir una fractura de fèmur al setembre passat

Gina Lollobrigida
Gina Lollobrigida / ANGELO CARCONI (Europa Press)

L'actriu italiana Gina Lollobrigida, una de les grans estreles de la història del cinema, ha mort aquest dilluns als 95 anys, segons avancen els mitjans locals.

Lollobrigida, musa indiscutible de la cinematografia italiana, havia sigut ingressada recentment en una clínica de Roma després de patir una fractura de fèmur el setembre passat.

Incansable com era, l'actriu i artista s'havia presentat fins i tot a les eleccions generals del 25 de setembre per la llista Itàlia sobirana i popular amb el Partit Comunista.

Lollobrigida va nàixer a Subiaco el 4 de juliol del 1927 i, després de la guerra, en la joventut, es va traslladar a la pròxima capital italiana, Roma, on va començar a estudiar.

És considerada una de les grans actrius del cinema italià, des dels seus inicis el 1946 en Aquila nera de Riccardo Freda fins a treballar amb alguns dels directors de més anomenada, com Pietro Germi, Mario Monicelli, Vittorio De Sica o Mario Soldati.

També et pot interessar

stats