Mor el dissenyador Karl Lagerfeld als 85 anys

Dirigia les creacions de la firma de moda francesa Chanel des de 1983.

VÍDEO | Mor el dissenyador Karl Lagerfeld als 85 anys

El dissenyador alemany Karl Lagerfeld, un dels grans en el món de la moda i director de creacions de la firma francesa Chanel des de 1983, ha mort als 85 anys.

La icona de la moda, que no va voler revelar mai la seua data exacta de naixement (encara que s'estima que va ser el 10 de setembre de 1933) es trobava hospitalitzat en un centre parisenc.

La salut de Lagerfeld s'havia degradat en els últims mesos i al gener passat el modista ja no va aparéixer, com era habitual, en l'última desfilada d'alta costura que va firmar per a Chanel en la passarel·la de la capital francesa.

El seu rostre, sempre amagat darrere d'unes ulleres fosques, i la seua eterna cabellera canosa, van deixar d'aparéixer en els actes públics de la societat francesa, fet que va disparar els rumors sobre el seu estat de salut.

Una gran icona de la moda

Nascut a Hamburg però instal·lat a París des dels anys cinquanta, Lagerfeld va crear el seu propi estil, inconfusible, per a obrir-se un espai propi entre les llegendes de la moda i era considerat per molts com una de les seues grans icones.

Vestit sempre de negre, la majoria de les vegades amb camisa blanca, el seu accent alemany no li va impedir convertir-se en un personatge mediàtic a França, habitual dels estudis de televisió i també de nombroses campanyes humanitàries.

Però va ser sobre les passarel·les on va desplegar el seu talent, renovador i poderós.

Va treballar per a Pierre Balmain, Jean Patou i Chloé, abans de col·laborar per a la casa italiana Fendi, que en 1965 el va convertir en el seu director artístic, lloc des del qual en 1983 va saltar a Chanel, on va forjar la seua llegenda.

També et pot interessar

stats