Mor al Brasil un voluntari que participava en els assajos de la vacuna d’Oxford

La Universitat d'Oxford ha assegurat que els assajos continuaran perquè no hi ha precoupació sobre la seguretat de l'assaig clínic.

Mor al Brasil un voluntari que participava en els assajos de la vacuna d’Oxford
Mor al Brasil un voluntari que participava en els assajos de la vacuna d’Oxford

L'autoritat de salut del Brasil ha informat aquest dimecres de la mort d’un voluntari en un assaig clínic de la vacuna per a la Covid-19 desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d'Oxford.

Segons Anvisa, l’agència de salut brasilera, està per determinar si el voluntari va rebre realment la vacuna o si va rebre una injecció de placebo. L’autoritat sanitària brasilera no ha donat més detalls, apel·lant a la confidencialitat.

El mitjà brasiler O Globo afirma, citant fonts anònimes, que el malalt realment va rebre un placebo. Així mateix assegura que el Comité Internacional d’Anàlisi de Seguretat de l’assaig ha recomanat continuar amb ell. També Bloomberg , en una entrevista a la científica que dirigeix el projecte, Sarah Gilbert, assegura que el pacient no va rebre realment la vacuna.

Oxford continuarà amb les proves

La Universitat d’Oxford ha confirmat el pla de continuar amb les proves, dient en un comunicat que, després d'una avaluació acurada, "no hi ha hagut preocupacions sobre la seguretat de l'assaig clínic".

L’assaig, que s’està desenvolupant arreu del món, es va reprendre després d’una aturada en emmalaltir un voluntari del Regne Unit.

Joan Pons, l'infermer espanyol voluntari de la vacuna de la Covid-19 de la Universitat d'Oxford, va donar positiu per coronavirus el passat 12 d’octubre. "He donat positiu, però no tinc la malaltia. O la vacuna ha parat el bitxo o m'han posat el placebo i el meu organisme ha parat el virus, perquè em trobe perfectament", assegurava als micròfons d'À Punt, des d'on va voler llançar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania.

També et pot interessar

stats