Mor a la presó Bernie Madoff, responsable de la major estafa piramidal de la història

Condemnat a 150 anys de presó, es va declarar culpable d'haver estafat 50.000 milions de dòlars

Imatge d'arxiu de Bernie Madoff durant el seu juí
Imatge d'arxiu de Bernie Madoff durant el juí / Efe

L’exfinancer Bernie Madoff, condemnat a 150 anys per perpetrar la major estafa piramidal de la història de Wall Street, ha mort en una presó federal dels Estats Units als 82 anys. 

Madoff, que el 2009 es va declarar culpable d'haver estafat 50.000 milions de dòlars, havia sol·licitat l'any passat eixir de la presó perquè patia una malaltia renal en fase terminal, però la seua petició va ser rebutjada.

Durant dècades es va presentar com un home exitós i de confiança de Wall Street mentre s'involucrava en secret en un frau d'inversions, un fet que el va dur davant el jutge que el va condemnar en considerar els seus crims com "extraordinàriament malvats".

Entre les milers de víctimes de Madoff, grans i xicotetes, hi havia individus, organitzacions benèfiques, fons de pensions i fons de cobertura. Entre aquestes estaven els actors Kevin Bacon, Kyra Sedgwick i John Malkovich; el llançador de beisbol Sandy Koufax, i una organització benèfica associada amb el director Steven Spielberg.

Els crims de Madoff van ser revelats a les autoritats el 2008 pels seus dos fills, que no formaven part del pla. El frau va mostrar forats en la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seues sigles en anglés). "Va haver-hi diverses vegades que em vaig reunir amb la SEC i vaig pensar: "Aquests m'atraparan", va dir Madoff als advocats en una entrevista a la presó, segons ABC News.

També et pot interessar

stats