Mor Archie, el xiquet britànic en coma després de participar en un repte de TikTok

La família havia emprés un llarg procés judicial per a mantindre amb vida el menor, que es trobava en mort cerebral des que el van trobar inconscient a sa casa el 7 d'abril

Archie Battersbee, el xiquet britànic de 12 anys que ha mort després de cinc mesos en coma
Archie Battersbee, el xiquet britànic de 12 anys que ha mort després de cinc mesos en coma / Hollie Dance

El xiquet britànic Archie Battersbee, que estava en mort cerebral des d'abril i que va ser centre d'una batalla judicial de la família per a mantindre’l amb vida, ha mort aquest dissabte després que se li retiraren els mecanismes de respiració assistida, segons ha comunicat la mare, Hollie Dance.

"Vull dir que soc la mare més orgullosa del món. Va ser un xiquet preciós i va lluitar fins al final", ha assenyalat Dance entre sanglots.

La família havia emprés un llarg procés judicial, amb nombrosos recursos, per a mantindre amb vida el menut de dotze anys, que estava en mort cerebral. Aquest el van trobar inconscient i amb una corda lligada al voltant del cap el passat 7 d'abril, a sa casa de Southend, al sud-est d'Anglaterra. La mare estima que podia haver patit un accident quan participava en un repte viral de la xarxa social TikTok conegut com a blackout challenge o 'desafiament de l'apagada', que consisteix a aguantar la respiració fins no poder més i desmaiar-se.

En els últims mesos, la família va acudir a la via judicial per a impedir que l'hospital retirara, com volia la unitat sanitària, els aparells de respiració assistida en considerar que no tenia cap possibilitat de recuperació.

Després de diversos recursos en els tribunals britànics i de la intervenció del Tribunal Europeu de Drets Humans, que van donar la raó a l'hospital, la família va intentar també sense èxit demanar que Archie fora traslladat de l'hospital a un hospici perquè poguera morir en aquest lloc, allunyat del soroll del Royal London.

L'últim esforç en aquest sentit va quedar esgotat la nit d'aquest divendres, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans indicara que el trasllat a un hospici estava "fora" de la seua competència.

L'hospital va argumentar que portar a Archie a un hospici era arriscat perquè un lleu moviment del cos podia agreujar encara més el seu estat. Per la seua part, durant els processos judicials, els jutges britànics van reiterar que continuar oferint suport vital al xiquet era "contrari als seus millors interessos".

La jutgessa Lucy Theis, de la divisió família del Tribunal Superior de Londres, va destacar, en denegar el trasllat a l'hospici l'"amor incondicional i la dedicació" de la família, i ha ressaltat que esperava que el xiquet tinguera l'oportunitat de morir en pau.

També et pot interessar

stats