Mor als 93 anys Mary Quant, la dissenyadora britànica que va popularitzar la minifalda

Va ser una pionera i “líder en moda, però també de l’emprenedoria femenina”, segons Alexandra Shulman

Mary Quant
Mary Quant / Reuters

Mary Quant, coneguda per popularitzar la minifalda en els anys seixanta del segle XX, s'ha mort aquest dijous a Londres als 93 anys. La dissenyadora ha faltat a sa casa de Surrey, als afores de Londres. Quant va ser una de les dissenyadores de moda “del segle XX més reconegudes internacionalment” i una figura “innovadora dels alegres anys seixanta”, ha ressaltat la família en un comunicat.

Va obrir la primera botiga a Kings Road el 1955 i “els seus talents creatius, amb visió de futur, van fer una contribució única a la moda britànica”, han afegit. La modista va ser una figura molt influent en el món de la roba i se li atribueix haver fet que la moda fora accessible al gran públic a través dels seus dissenys elegants i vibrants.

Quant va nàixer al sud-est de Londres l’11 de febrer del 1930. Va obtindre un diploma en Educació Artística en la dècada del 1950 a Goldsmiths College. A la dissenyadora la van contractar com a aprenent de barreter abans de fer la seua pròpia roba i el 1955 va obrir Bazaar, la primera botiga que va tindre.

En transcendir la notícia de la defunció, Alexandra Shulman, antiga editora cap de la revista British Vogue, ha dit que Mary Quant va ser “líder en moda, però també de l’emprenedoria femenina, una visionària que va ser molt més que un gran tall de monyo”, en referència al seu popular pentinat en els anys seixanta.

En el compte de Twitter del Victoria amb Albert Museum de Londres també han recordat Quant: “És impossible exagerar la contribució de Quant a la moda. Ella va representar l’alegre llibertat de la moda en la dècada de 1960 i va oferir a les dones joves un nou model per a seguir. La moda actual li deu molt a la seua visió pionera”.

 

També et pot interessar

stats