Mor als 83 anys el dissenyador Roberto Cavalli, símbol de la moda italiana

L'estilista i empresari va tindre una llarga i famosa carrera com a estilista de més de quatre dècades en la qual es va convertir en una autèntica icona d'estil

Cavalli, en una imatge d'arxiu
Cavalli, en una imatge d'arxiu / April Fonti (EFE)

El dissenyador Roberto Cavalli, símbol de la moda italiana, ha mort aquest divendres als 83 anys en la seua Florència natal, després d'una llarga malaltia i després d'una famosa carrera com a estilista de més de quatre dècades en la qual es va convertir en una autèntica icona d'estil. L'estilista i empresari ha mort a la seua casa, després que les seues condicions empitjoraren sobtadament, al costat de la seua companya durant els últims quinze anys, Sandra Bergman Nilsonn, amb la qual va tindre l'últim dels seus sis fills, fa menys de dos anys, segons els mitjans locals.

Cavalli (Florència, 1940) va unir al seu gran talent artístic la seua capacitat emprenedora per a crear un estil propi, que el va catapultar a l'èxit des que va començar la carrera en la dècada dels setanta fins que va acabar amb la venda de la marca el 2015, quasi immediatament després de l'última desfilada només uns mesos abans. A la fi dels anys seixanta va patentar un procés d'impressió en cuir i va començar a crear patchwork de materials i colors, i el 1970 va presentar la primera col·lecció en el saló del prêt-à-porter de París. D'allí va saltar a la fama, va conquistar les passarel·les més importants del món de la moda amb els seus vestits d'animals i va obrir la primera botiga dos anys després a Saint-Tropez, a la qual acudien famosos com Brigitte Bardot o Mick Jagger.

La seua fama va créixer en poc de temps fins a convertir-se en el rei dels vestits animals, com el va denominar The New York Times, però també van destacar les seues col·leccions denim i els seus vestits plens de glamur que van vestir algunes de les dones més famoses del moment.

Cavalli, que va ser també un destacat membre de la jet-set, famós per les sumptuoses festes a la seua vil·la de Florència, va saber traure-li partit al seu imperi, amb noves marques, com Just Cavalli, que va llançar a la fi dels anys noranta amb roba, però també ulleres de sol, rellotges, perfums, roba interior i banyadors.

El 2015, el dissenyador va vendre la seua històrica casa, cedida a un fons d'inversió, i poc després va deixar el càrrec de director creatiu de la marca.

El dissenyador, el pare del qual va morir a les mans dels nazis quan era xiquet, un pes que va carregar tota la vida, va tindre dos fills del seu primer matrimoni amb Silvanella Giannoni i tres de la segona esposa, Eva Duringer, que també va ser la seua mà dreta en l'aventura de la moda. A aquests cinc fills se suma el xicotet Giorgio, nascut de la seua relació amb Bergman Nilsonn.

"Ens assabentem amb profund dolor de la defunció del gran dissenyador florentí Roberto Cavalli. Ha deixat la seua empremta en el llenguatge modern de la moda italiana. No oblidarem la seua brillantor i el seu amor incondicional per Florència", ha escrit l'alcalde de la ciutat, Dario Nardella, en les xarxes socials.

També et pot interessar

stats