Mor als 73 anys el dissenyador francés Thierry Mugler

Creador icònic de les últimes dècades del segle XX, va elevar la moda a espectacle amb un vestuari de marcat caràcter futurista

El dissenyador Thierry Mugler, en una imatge d'arxiu
El dissenyador Thierry Mugler, en una imatge d'arxiu / AFP

El dissenyador francés Manfred Thierry Mugler, creador icònic de les dues últimes dècades del segle XX, ha mort inesperadament als 73 anys, segons ha avançat la marca homònima en xarxes socials durant la passada matinada.

"Amb una profunda tristesa, la casa Mugler anuncia la mort del senyor Manfred Thierry Mugler. Un visionari, la imaginació del qual com a costurer, perfumista i creador d'imatges va donar poder a la gent en tot el món per a ser més atrevits i somiar més cada dia", escriu la companyia al costat d'una foto seua de joventut.

L'agent de l'artista precisa al diari Le Monde que el decés s'ha degut a causes naturals, i que Mugler tenia encara projectes i col·laboracions en marxa. Alguns, de fet, anaven a ser anunciats a principis d'aquesta mateixa setmana.

Nascut a Estrasburg l'any 1948, Thierry Mugler va ser un pioner en el disseny i va marcar la moda amb les seues creacions teatrals, les granotes robòtiques i els arriscats vestits, que semblaven recrear un estil de ciència-ficció. Aquesta ambició la va plasmar també en el teatre on va tindre diversos projectes.

També va jugar un paper important en el vestuari d'estreles internacionals com ara Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga o Kim Kardashian, i va contribuir a propulsar la carrera de top models dels anys 90, entre d'altres Naomi Campbell, Claudia Schiffer o Linda Evangelista.

D'altra banda, el seu perfum Angel s'ha convertit en un dels més venuts de la història.

Després d'haver declinat ofertes com la de dirigir el disseny de Dior, Mugler va decidir retirar-se de la direcció de la seua marca en 2003, ara en mans del grup L'Oréal.

Paradoxalment, la mort del creador arriba en plena Setmana de la Moda parisenca, entre el final de les presentacions de moda masculina i l'inici aquest dilluns de les desfilades d'alta costura.

En els últims anys, s'ha estat fent una gran exposició retrospectiva de la seua obra, que va arrancar a Mont-real en 2019 i va anar viatjant per diversos països. L'últim d'ells França, a París,, a l'octubre del 2021.

També et pot interessar

stats