Mor als 118 anys la persona més vella del món, una monja francesa

La germana André nasqué en 1904 i va dedicar gran part de la seua vida al servei religiós, però també va tindre cura de xiquets i xiquetes durant la Segona Guerra Mundial

La monja francesa Lucile Randon, coneguda com a sor André
La monja francesa Lucile Randon, coneguda com a sor André / Europa Press

La germana André, una monja francesa considerada la persona més vella del món en la classificació global de supercentenaris del Grup de Recerca de Gerontologia, ha mort aquest dimarts als 118 anys, segons ha informat a Reuters la residència de jubilats en què vivia a Toló. 

L'alcalde de la ciutat, Hubert Falco, ha confirmat també la trista notícia en el seu compte de Twitter: “Amb una tristesa immensa i moltes emocions m'assabente que aquesta nit ha faltat la nostra Degana de la Humanitat #SoeurAndré”, ha escrit.

Nascuda com Lucile Randon l'11 de febrer de 1904, la germana André va dedicar la major part de la seua vida al servei religiós, segons un comunicat publicat per Guinness l'abril de 2022. 

Abans de convertir-se en monja, va cuidar xiquets i xiquetes durant la Segona Guerra Mundial i després va passar 28 anys atenent orfes i ancians en un hospital. Va prendre els hàbits en 1944, quan es va unir a una orde catòlica benèfica. Havia sobreviscut a la covid-19 l'any passat. 

Va convertir-se en la persona més anciana del món després que faltara Kane Tanaka, una dona japonesa que tenia l'últim rècord de longevitat amb 119 anys.

També et pot interessar