Mor Alfie Evans enmig d'una batalla legal i moral

El bebé de 23 mesos d'edat que patia una malaltia degenerativa, ha mort aquesta matinada a l'hospital Alder Hey de Liverpool.

Ciris, flors i peluixos en senyal de suport als pares d'Alfie Evans
Ciris, flors i peluixos en senyal de suport als pares d'Alfie Evans / Rafal Guz (EFE)

Alfie Evans, el bebé de 23 mesos d'edat que patia una malaltia degenerativa, ha mort aquesta matinada a l'hospital Alder Hey de Liverpool, segons ha confirmat son pare a través de les xarxes socials.

"El meu gladiador s'ha rendit i s'ha guanyat les ales a les 02.30...Absolutament desconsolat. T'estime".

Els pares d'Alfie han desafiat durant els últimos mesos la justícia britànica i l'hospital on estava ingressat a Liverpool per a aconseguir que el seu fill fóra traslladat a Itàlia, on un centre va mostrar la seua disposició a tractar-lo.

Enmig d'una batalla legal i moral, els metges el van desconnectar de les màquines que el mantenien amb vida dilluns passat, després d'haver estat ingressat en l'hospital Alder Hey Children's des de maig del 2016.

La justícia britànica va determinar al febrer que aquesta mesura era en "interés" de la criatura, perquè el cervell havia quedat danyat per la malaltia i havia perdut la vista, l'oïda i el tacte.

El Tribunal Suprem del Regne Unit va ratificar la decisió la setmana passada, mentre que la Cort d'Apel·lacions va denegar el dimecres als pares el dret a portar-ho a l'hospital pediàtric de Roma Bambino Gesù, gestionat pel Vaticà, que es va oferir a mantenir-li el suport vital.

La directora del centre, Mariella Enoc, va afirmar que el Ministeri de Defensa italià havia posat a la seua disposició un avió i un equip mèdic per a traslladar al bebé en cas que els jutges britànics donaren el vistiplau.

Durant el procés judicial dels últims mesos, l'hospital va argumentar que els escàners cerebrals d'Alfie mostraven una "degradació catastròfica" dels teixits i van considerar "inhumà" mantenir un tractament.

També et pot interessar

stats