Monsanto, obligat a indemnitzar amb 289 milions de dòlars un home a qui hauria provocat un càncer

Un jutjat de Califòrnia, als Estats Units, condemna la multinacional per no advertir que els seus herbicides podien ser cancerígens.

VÍDEO | Monsanto, obligat a indemnitzar amb 289 milions de dòlars un home a qui hauria provocat un càncer

La multinacional agroindustrial Monsanto haurà d'indemnitzar amb 289 milions de dòlars (uns 253 milions d'euros) el jardiner d'una escola que durant anys va utilitzar Roundup, un herbicida de la companyia, fet a base de glifosat. Segons el demandant, Dewayne Johnson, l'herbicida li va causar un càncer incurable en els limfòcits de la sang. Els metges asseguren que morirà abans del 2020.

El Tribunal Superior de Califòrnia, a San Francisco, ha determinat que Monsanto no havia advertit Johnson i altres consumidors sobre els riscos de càncer que tenia utilitzar els seus herbicides. Els advocats de Johnson van basar la reclamació en les conclusions del Centre Internacional d'Investigació del Càncer, un organisme dependent de l'Organització Mundial de la Salut, que des de 2015 cataloga el glifosat com a probablement cancerigen.

Monsanto, que des del juny passat és propietat de la multinacional alemanya Bayer, ja anunciat que recorrerà contra la sentència i assegura que compta amb més de 800 informes que demostren que el glifosat no és un producte cancerigen. La sentència és un autèntic revés per a Monsanto que té pendents més de 5.000 demandes semblants als Estats Units.

També et pot interessar

stats