El món dona la benvinguda al 2021

Enguany la pandèmia ha obligat a evitar les concentracions multitudinàries.

VÍDEO | El món dona la benvinguda al 2021

El món ja diu adeu al 2020 i dona la benvinguda al 2021 amb l'esperança que serà un any millor. Com sempre, hi ha hagut castells de foc pertot arreu però, a diferència d'altres anys, la pandèmia ha obligat a evitar les concentracions multitudinàries, encara que amb excepcions.

A les 11:00 hores d'ací, una multitud ja ha gaudit legalment i en directe d'un dels castells de foc més matiners per a acomiadar l'any. De fet, A Auckland (Nova Zelanda), on han contingut l’expansió de la Covid-19, no hi ha hagut restriccions per a ajuntar-se en Cap d'Any. En canvi, a Austràlia les coses han sigut diferents i l'espectacle al port de Sydney s'ha vist quasi exclusivament per televisió, amb els accessos molt limitats per a evitar contagis.

A Corea del Nord s’han tornat a trobar multituds aparentment sense por al coronavirus i que gaudien amb disciplina del canvi d'any. Amb la rotació del planeta ha arribat la mitjanit de Tòquio i la de Taiwan, on només han deixat assistir als focs a la meitat del públic habitual.

On de veritat ha sigut massiva la festa és a la ciutat xinesa de Wuhan. La implacable gestió de l'epidèmia ha permés concentacions massives. Precisament aquest dijous fa just un any que les autoritats xineses comunicaren a l'ONU el primer cas oficial de coronavirus detectat a la localitat.

També et pot interessar

stats