Aquesta mitjanit ha començat l'alto el foc acordat entre Israel i Gaza

Fonts de Hamas han advertit que la resistència armada palestina té dret a respondre a qualsevol violació del pacte.

Restes del centre cultural destruït per un atac aeri israelià a Gaza
Restes del centre cultural destruït per un atac aeri israelià a Gaza / Haitham Imad (Efe)

A les comunitats israelianes que hi ha al voltant de la Franja de Gaza i a l'enclavament costaner es respira certa calma. Aquesta mitjanit s'ha iniciat l'alto el foc entre Israel i les milícies de Gaza. Un pacte que segons han confirmat fonts de Hamas s'ha aconseguit després que Egipte i l'enviat especial de l'ONU hagen aconseguit mediar en l'acord, i han advertit que la resistència armada palestina té dret a respondre a qualsevol violació del pacte.

La possibilitat d'un període de calma arriba després d'una jornada violenta en què les milícies palestines llançaren vora 200 coets contra Israel, que causaren més d'una vintena de ferits. L'exèrcit d'Israel va respondre, com a represàlia, amb el llançament de 150 míssils contra, segons ells, objectius militars a Gaza. Els artefactes van destruir un centre cultural i van provocar tres morts, entre les qual la d'una dona embarassada i la seua filla d'un any i mig, i va ferir díhuit persones més.

Tot i que la tensió ha disminuït, els residents de les comunitats israelianes mantenen restriccions de seguretat com ara fer campaments d'estiu a espais segurs o celebrar trobades on es reunisquen més de 500 persones a llocs tancats.

També et pot interessar

stats