El misteri de la loteria irlandesa, que no toca des de juny, assumpte d'Estat

El parlament insta a fer una investigació després de sis mesos sense guanyador i amb un pot acumulat de 19 milions d'euros

Imatge de temps passats, quan la loteria irlandesa tocava
Imatge de temps passats, quan la loteria irlandesa tocava / Captura de National Lottery (Irlanda)
25 de novembre 2021 - 12:33

El pot de la loteria nacional irlandesa fa sis mesos que està estancat. Ningú és capaç de guanyar-lo i després de 47 sortejos acumula 19 milions d'euros, la xifra més gran en la història del joc. Tot i la compra massiva de bitllets, el premi es resisteix una setmana rere l'altra per a sorpresa i enuig de la ciutadania, fins al punt que la tensió s'ha traslladat al parlament. El govern de Dublín s'ha compromés a analitzar la situació a fi d'aclarir si és producte de la mala sort o si està fallant alguna cosa en el sistema de bombos i boles.

Un diputat del Fine Gael, la formació democristiana que governa el país, traslladava la qüestió al Dàil, la cambra baixa. "Els jugadors han estat comprant bitllets de loteria dues vegades a la setmana des de juny i estan, amb raó, farts. És hora de veure què està passant dins d'aquesta màquina, com giren les boles", va exposar Bernard Durkan, que va advertir que la frustració de la ciutadania pot dissuadir-los de seguir participant. El parlamentari va avançar que ja ha demanat explicacions al Ministeri de Despesa Pública, el departament que regula la loteria i que, segons ell, ara ha d'investigar "el funcionament dels sortejos".

Abans, va comparar el problema de la loteria amb el Manchester United, l'equip de futbol anglés, perquè "malgasta diners cada setmana" i "no guanya res". El primer ministre Micheál Martin li ha reconegut que ara mateix sembla "impossible guanyar" el pot, i li ha advertit, també, que la situació excedeix les seues competències: "La capacitat per a produir un guanyador en la loteria no crec que estiga a la meua mà en aquest moment, però desitge que tinga èxit en els seus esforços".

Un esdeveniment inusual

La Loteria Nacional ha emés un comunicat en el qual reconeix que l'absència d'un guanyador del pot des de fa quasi sis mesos és "un esdeveniment inusual". Així mateix, va subratllar que aquest joc "no està dissenyat" perquè quede desert "durant tant de temps", però va destacar que ha repartit des de llavors 13,5 milions d'euros entre 180 guanyadors de "premis acumulats".

La seua de la Loteria Nacional Irlandesa, a Dublín
La seua de la Loteria Nacional Irlandesa, a Dublín / National Lottery

També et pot interessar

stats