La missió espacial índia aconsegueix aterrar amb èxit al pol sud de la Lluna

Chandrayaan-3 ha necessitat 40 dies de recorregut des que es va enlairar el 14 de juliol amb el coet de llançament més gran i pesat del país asiàtic

La missió índia Chandrayaan-3 aconsegueix aterrar amb èxit al pol sud de la Lluna / À Punt NTC
23 d'agost 2023 - 15:24 Actualitzat: 23 d'agost 2023 - 22:02

L'Índia fa història en la carrera espacial. La seua missió, anomenada Chandrayaan-3, ha aconseguit aterrar per primera vegada una nau a la regió antàrtica del satèl·lit —el pol sud— una zona mai explorada i on hi ha grans reserves d'aigua gelada.

L'Organització Índia d'Investigació Espacial (ISRO) va començar a les 17:44 hores (12:14 GMT) les maniobres crucials de l'allunatge de Vikram —com s'ha batejat el mòdul d'aterratge i que es tradueix com a 'coratjós'—, que ha fet un recorregut final d'uns 25 quilòmetres durant 20 minuts d'exploració.

"Hui serem testimonis de la cara final de l'operació de missió delicada i tecnològicament més desafiadora de Chandrayaan-3, on el mòdul d'aterratge farà un allunatge suau i segur en la superfície de la Lluna", va anunciar ISRO al centre de comandament de la missió, el MOX, ple de científics, convidats especials i periodistes.

D'acord amb el cap d’ISRO, Sreedhara Somanath, aquesta seria la part "més complicada de l’allunatge".

Abans que l’Índia, havien intentat la gesta sense èxit el Japó, Israel i Rússia, que va fracassar aquest passat diumenge.

Al país hi ha a hores d’ara màxima expectació davant una missió que està sent retransmesa en directe. 

També et pot interessar

stats