Els ministres de Salut de la Unió Europea examinen la resposta davant la Covid-19

Salvador Illa analitzarà les mesures adoptades tant pel govern d'Espanya com per les institucions comunitàries.

El ministre de Sanitat i homòlegs d'altres països, abans d'entrar en la reunió
El ministre de Sanitat i homòlegs d'altres països, abans d'entrar en la reunió / @UeEspana

Els ministres de Salut de la Unió Europea es reuneixen aquest divendres per a avaluar la resposta que s'ha donat al brot de coronavirus tant en l'àmbit nacional per part dels estats membres com per part de les institucions comunitàries. La reunió extraordinària, a la qual assisteix el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va ser anunciada poc després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) elevara a "molt alt" el risc de propagació de la Covid-19.

Els ministres hauran de compartir amb els seus homòlegs com avaluen els mecanismes que la UE ha posat en marxa per a fer front a la malaltia i si creuen que altres activitats "addicionals" ajudarien a millorar l'intercanvi d'informació entre països. A més, se'ls preguntarà sobre l'efectivitat de les mesures que han adoptat les autoritats sanitàries nacionals, així com si contemplen un canvi de les activitats de prevenció "si empitjora la situació epidemiològica".

El ministre de Sanitat ha assegurat, abans d'entrar en la reunió, que Espanya té "possibilitats" de contindre la propagació del coronavirus, però al mateix temps no ha descartat que la situació puga empitjorar. En aquest cas, ha dit, les autoritats sanitàries estarien preparades per a fer-li front.

També et pot interessar

stats