Els ministres d'Afers Estrangers de la UE aborden la situació de l'Iran

L'atac nord-americà que va matar el general iranià Soleimani i les reaccions posteriors han augmentat la tensió al Pròxim Orient.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i l'alt representant de la Unió per a Afers Estrangers, Josep Borrell
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i l'alt representant de la Unió per a Afers Estrangers, Josep Borrell / Stephanie Lecocq (Efe)

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) es reuneixen a Brussel·les per a abordar la situació a l'Iran, després de l'atac nord-americà que va matar el general iranià Qasem Soleimani i l'augment de la tensió al Pròxim Orient.

L'alt representant de la Unió per a Afers Estrangers, Josep Borrell, ja ha mantingut una conversa telefònica amb el ministre iranià Javad Zarif, en què ha recalcat la necessitat de rebaixar la tensió i la importància de preservar l'acord nuclear iranià, "que continua sent crucial per a la seguretat global".

Així, Borrell ha lamentat que l'Iran haja anunciat que deixarà de complir amb les limitacions imposades al seu programa atòmic per l'acord nuclear de 2015.

Durant la conversa telefònica amb Zarif, el polític espanyol també ha convidat al ministre iranià a Brussel·les per a tractar la situació al Pròxim Orient, tant l'acord nuclear com l'atac dels Estats Units a l'Iraq que ha provocat l'escalada de les tensions entre Teheran i Washington. Després de la mort del general Soleimani, l'Iran ha promés represàlies contra els Estats Units.

També et pot interessar

stats