El ministre principal de Gibraltar afirma que hi ha un acord amb Espanya sobre Gibraltar dins del Brexit

El govern espanyol matisa que aquest pacte és independent del tractat d'eixida del Regne Unit de la Unió Europea.

Dues persones travessen la frontera britànica de Gibraltar amb Espanya
Dues persones travessen la frontera britànica de Gibraltar amb Espanya / Reuters

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha assegurat que s'ha assolit un acord amb el Govern d'Espanya sobre la situació de Gibraltar en el tractat d’eixida del Regne Unit de la Unió Europea. Ho ha dit a la BBC després de la reunió mantinguda amb les autoritats espanyoles. 

El Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha aclarit que aquest anunci del ministre principal de Gibraltar no es refereix al tractat d'eixida del Regne Unit de la Unió Europea, sobre el qual Espanya continua mantenint reserves. Segons expliquen, l'anunci fa referència a quatre memoràndums i a un acord fiscal negociats bilateralment entre Madrid i Londres que facilitaran una eixida més ordenada de la UE en el que afecta la colònia britànica una vegada que siga efectiu el Brexit.

Encara que tant Espanya com el Regne Unit s'han congratulat per aquests acords, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, manté que vetarà el tractat del Brexit que han d'aprovar els líders europeus en un cimera aquest diumenge, si no es deixa clar que qualsevol relació futura de Gibraltar amb la UE haurà de ser negociada bilateralment entre Espanya i el Regne Unit. És a dir, que no podria ser pactada directament entre els negociadors de la UE i Londres.

També et pot interessar

stats