El primer ministre iraquià anuncia que presentarà la seua dimissió al parlament

Adel Abdelmahdi renuncia després d'una de les jornades de protestes més violentes al país, amb almenys trenta morts.

El primer ministre de l'Iraq, Adil Abdul-Mahdi
El primer ministre de l'Iraq, Adil Abdul-Mahdi / Efe
29 de novembre 2019 - 19:10

El primer ministre de l'Iraq, Adil Abdul-Mahdi, ha anunciat que presentarà la seua dimissió al parlament. L'anunci d'Abdul-Mahdi es produeix després d'una de les jornades de protestes més violentes al sud de l'Iraq, que es va saldar amb almenys de trenta morts en Nasiriya i huit a la meridional Najaf, després que la nit del dimecres els manifestants irromperen en el consolat iranià. 

En una nota, Abdul-Mahdi ha assegurat que va prendre la decisió després d'haver escoltat el discurs de la màxima autoritat religiosa xiïta de l'Iraq, l'aiatol·là Ali al-Sistani, que va convidar aquest divendres els parlamentaris iraquians a reconsiderar el seu suport al govern, al qual va qualificar d'"incompetent".

Els moviments Al Fath i Estat Dret, de l'exprimer ministre Nuri al-Maliki, han sigut blanc de les crítiques dels manifestants per la seua proximitat a l'Iran, mentre que importants figures xiïtes, com Muqtada al-Sadr i, sobretot, Ali al-Sistani -màxima autoritat religiosa d'aquesta branca a l'Iraq- han donat suport a les protestes. 

Els manifestants demanen un canvi de govern en considerar-lo corrupte i responsable de la mala gestió dels recursos i problemes econòmics del país.

També et pot interessar

stats