El ministre de Defensa de Colòmbia renuncia després de la massacre de huit menors

Guillermo Botero va ocultar al país un bombardeig militar contra dissidents de les FARC en què van morir huit xiquets.

Guillermo Botero, aquest dimarts al Senat de Colòmbia
Guillermo Botero, aquest dimarts al Senat de Colòmbia / Muricio Dueñas Castañeda (Efe)

El ministre de Defensa de Colòmbia, Guillermo Botero, ha presentat la renúncia al càrrec després de revelar-se que va ocultar al país un bombardeig militar contra dissidents de les FARC en el qual van morir almenys huit menors. El president ha designat de manera interina en el seu càrrec el general Luis Fernando Navarro, actual comandant de les Forces Militars.

La renúncia es produeix un dia després del debat al Senat per una moció de censura presentada en contra seua per les errades en la política de seguretat i defensa.

Després del tsunami que ha generat la notícia, Botero es va reunir amb el president Iván Duque a qui li va presentar la renúncia en considerar que és el seu "deure com a ministre de Defensa tindre una lectura adequada de la conjuntura política".

Botero: "L'enemic de Colòmbia és el narcotràfic"

No obstant això, en la carta no fa esment al cas confirmat per la Fiscalia i exposa que "l'enemic de Colòmbia és el narcotràfic". "Més coca és menys pau, més coca és menys vida, més coca és menys bosc, més coca és menys joventut, més coca és menys treball, més coca és menys empresa, més coca és menys democràcia", assegura en la carta que ha fet pública i en què no hi ha cap referència al polèmic bombardeig.

També et pot interessar

stats