El primer ministre d'Israel, imputat per corrupció

L'oposició demana que deixe el càrrec i ell afirma que les acusacions són falses i que continuarà encapçalant el país "molts, molts anys".

Netanyahu, en una imatge d'arxiu
Netanyahu, en una imatge d'arxiu / Reuters

La Fiscalia General d'Israel ha anunciat aquest dijous que imputarà el primer ministre, Benjamin Netanyahu, per frau, suborn i trencament de la confiança en tres casos de corrupció. Netanyahu està en el càrrec des del 2009.

La decisió arriba 40 dies abans de les eleccions generals del país, que tindran lloc el 9 d'abril i podria tindre influència en els resultats.

No obstant això, la imputació no es produirà fins que se celebre una vista, en què l'acusat pot argumentar contra l'anàlisi legal o les proves i presentar arguments de defensa. Això podria retardar el procés durant mesos o fins i tot un any. 

El cas més greu que li atribueixen, conegut com cas Bezeq o cas 4.000, investiga si Netanyahu va fer favors al gegant de telefonia Bezeq a canvi de cobertura favorable per a ell i la seua dona Sara en un popular mitjà digital anomenat Walla que està controlat pel mateix empresari, Shaul Elovitch.

L'oposició israeliana li ha demanat que abandone el càrrec i no es presente a les eleccions, mentre que els partits de dreta li han traslladat el seu suport. Netanyahu ja avança que continuarà com a primer ministre del país "molts, molts anys". Ha insistit que les acusacions són falses i que s'està duent a terme una "cacera de bruixes" contra ell. 

També et pot interessar

stats