El primer ministre d'Eslovàquia segueix en l'UCI “molt greu” després de ser operat per segona vegada

Robert Fico està conscient i els metges decidiran dilluns si el traslladen a un centre mèdic de Bratislava

Robert Fico, en una imatge d'arxiu
Robert Fico, en una imatge d'arxiu / Tomas Tkacik (Europa Press)

El primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, ha sigut operat este divendres per segona vegada i es troba en estat "molt greu" en l'UCI de l'hospital universitari F. D. Roosevelt de Banská Bystrica, al centre del país, després de l'impacte de quatre bales en un atemptat contra ell. "Està conscient, està estabilitzat, però segueix en l'UCI", ha detallat el vice primer ministre, Robert Kalinak, en una roda de premsa després de la intervenció quirúrgica, que ha durat dos hores.

El ministre ha agregat que el pacient segueix "molt greu", encara que assegura veure "progrés". Ara Fico "depén de la força del seu organisme per a afrontar possibles complicacions", ha dit. L'objectiu d'esta segona operació era eliminar el teixit necròtic del pacient perquè poguera recuperar-se millor, ha explicat per la seua part Miriam Lapunikova, directora de la clínica. L'ens hospitalari Roosevelt de Banská Bystrice "té totes les capacitats mèdiques adequades per a atendre el pacient", inclòs un equip de cardiòlegs, en el cas que siga necessari, va assenyalar Kalinak.

Fico ja va mostrar insuficiència cardíaca en el passat i pren de forma regular medicaments per això. "És prompte encara per a decidir sobre el trasllat a Bratislava, ja que el pacient ha d'estar estabilitzat i ha de ser la seua voluntat", ha explicat la directora de l'hospital. Un consell mèdic decidirà el dilluns sobre el curs a seguir, incloent-hi una possible transferència a la capital.

També et pot interessar

stats