Els militars de Burkina Faso detenen el president del país en un aparent colp d'estat

La detenció té lloc després de la jornada de tensió que es va viure diumenge, en què es van registrar tirs en diverses casernes militars en un suposat motí per a exigir millores en les forces armades

Un militar de Burkina Faso
Un militar de Burkina Faso / Racorius White / Zuma Press / Contactphoto (Europa Press)

El president de Burkina Faso, Roch Kaboré, ha sigut detingut pels militars en un aparent colp d'estat, segons confirma aquest dilluns un alt comandament de l'exèrcit d'aquest país d'Àfrica occidental.

La detenció de Koboré, que presideix Burkina Faso des de 2015, ocorre després de la jornada de tensió que va viure aquest diumenge el país, en què es van registrar tirs en diverses casernes militars en un suposat motí per a exigir millores en les forces armades.

L'arrest també va tindre lloc després que la Comunitat Econòmica dels Estats d'Àfrica de l'Oest (Cedeao) expressara la seua "gran preocupació" per aquests successos, demanara "calma" i instara els militars a afavorir "el diàleg amb les autoritats".

Dissabte el país havia viscut una nova jornada de manifestacions no autoritzades, convocades per grups de la societat civil per a expressar el gran descontentament social per la inseguretat generada al país per la violència jihadista i la falta de resultats del govern a l'hora de frenar-la.

Els atacs jihadistes a Burkina Faso solen atribuir-se a grups afiliats tant a la xarxa terrorista Al-Qaeda com al Daesh, especialment a la regió del nord del Sahel, però s'ha expandit a regions veïnes i, des de 2018, a l'est del país.

La inseguretat ha ocasionat que el nombre de desplaçats interns ascendisca ja a 1,5 milions de persones, segons dades del govern burkinés.

També et pot interessar

stats