Les milícies palestines de Gaza anuncien un acord d’alto el foc a Gaza

Set palestins i un soldat israelià van perdre la vida durant una incursió de l’exèrcit d’Israel a la Franja de Gaza aquest dilluns.

Diversos palestins inspeccionen les destrosses registrades en un edifici residencial després d'un atac aeri israelià en la ciutat de Gaza. Mohammed Saber (Efe)
Diversos palestins inspeccionen les destrosses registrades en un edifici residencial després d'un atac aeri israelià en la ciutat de Gaza. Mohammed Saber (Efe)

Les milícies palestines de Gaza han anunciat aquest dimarts que han acordat un alto el foc després del llançament continuat durant 24 hores de més de 460 coets i 160 bombardejos israelians sobre la Franja, com a conseqüència dels quals set palestins i un soldat israelià han perdut la vida.

Segons el denominat Centre d’Operacions Conjunt de les Faccions Palestines, “els esforços egipcis han ajudat a reforçar l’alto el foc entre la resistència armada i l’enemic sionista. La resistència armada es comprometrà amb aquesta declaració mentre l’enemic sionista ho faça”.

El Caire, amb el suport de les Nacions Unides, ha intervingut intensament en les últimes hores per a posar fi a la pitjor escalada de violència entre les milícies palestines i Israel des de 2014, en la qual han mort en dos dies 14 milicians i un militar israelià a Gaza i un civil palestí a Israel.

L’augment de la violència va començar amb una operació especial israeliana dins de la Franja en la nit del diumenge, en la qual van morir set milicians palestins i el soldat israelià, que va ser seguida en la vesprada del dilluns pel llançament massiu de coets, que no va cessar durant 24 hores seguides.

L’exèrcit israelià va enviar reforços als voltants de Gaza, i el Gabinet de Seguretat, amb el primer ministre Benjamin Netanyahu al capdavant, va estar reunit prop de huit hores per a valorar les mesures a prendre-hi, sense anunciar cap decisió.

També et pot interessar

stats