Milers de persones recorren Malmö per a demanar l'exclusió d'Israel d'Eurovisió

Entre els assistents figuraven persones de diverses parts de Suècia i de la veïna Dinamarca, entre elles la popular activista mediambiental sueca Greta Thunberg

Manifestants a Malmö, esta vesprada / À Punt NTC

Milers de persones han recorregut este dijous els carrers de la ciutat sueca de Malmö, escenari de l'edició d'Eurovisió d'enguany, per a demanar l'expulsió d'Israel del festival per la seua ofensiva a la Franja de Gaza. Hores abans que la participant israeliana intervinguera en la segona semifinal del certamen, milers de persones, convocades per la plataforma Pareu Israel, per la Pau i per una Palestina Lliure, es van concentrar al centre de Malmö i van recórrer els carrers.

La manifestació, que ha començat cap a les 16:00 h, ha recorregut durant quasi dos hores la tercera ciutat sueca en població, d'uns 360.000 habitants, i ha finalitzat en l'altra punta de la ciutat. Les consignes habituals com "Des del riu fins a la mar" o "Palestina lliure" s'han escoltat junt amb altres criticant la Unió Europea de Radiodifusió (UER) per no excloure Israel del festival. L'organització ha apel·lat al caràcter apolític del certamen, encara que veus crítiques han recordat que Rússia va ser expulsada per la seua intervenció militar a Ucraïna.

Entre els assistents figuraven persones de diverses parts de Suècia i de la veïna Dinamarca, entre elles la popular activista mediambiental sueca Greta Thunberg així com diferents organitzacions. Durant tot el recorregut, els manifestants van estar acompanyats per desenes d'agents de policia.

També et pot interessar

stats