Milers de persones es concentren a Rússia contra el bloqueig de Telegram al país

Un tribunal de Moscou l'ha prohibit, després que l'empresa es negara a entregar a les autoritats les claus per a desxifrar-ne els missatges.

Milers de persones s'han manifestat al crit de "No volem televisió, volem Telegram"
Milers de persones s'han manifestat al crit de "No volem televisió, volem Telegram" / Reuters

Milers de persones s'han manifestat al centre de Moscou en protesta pel bloqueig del servei de missatgeria per internet Telegram, al crit de "No volem televisió, volem Telegram".

La concentració, convocada per un quasi desconegut Partit Llibertari de Rússia, es produeix arran de la prohibició d'aquesta xarxa social, després que la companyia es negara a entregar a les autoritats russes les claus per a desxifrar-ne els missatges. Per a l'oposició, Telegram, Twitter i Youtube són els únics mitjans de què disposen per a difondre el seu missatge ja que, segons afirmen, totes les televisions estatals estan controlades pel govern.

Obligats a desvetlar les claus de descodificació

La legislació russa obliga els proveïdors de serveis de missatgeria a emmagatzemar els seus missatges i a desvetlar, a petició de les autoritats, les dades per a descodificar les comunicacions dels usuaris.

El Roskomnadzor, el regulador rus en el camp de les telecomunicacions, ha demanat als tribunals que faça efectiu este bloqueig, després que la companyia, Telegram Messenger LLP, s'haja negat a entregar aquesta informació. La decisió judicial assenyala, no obstant, que la prohibició podrà ser anul·lada si finalment entrega els codis de xifrat al Servei Federal de Seguretat, l'antiga KGB.

També et pot interessar

stats