Milers de persones assisteixen al funeral de l’alcalde de Gdansk

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, també hi ha assistit.

Multitudinari funeral a Gdansk
Multitudinari funeral a Gdansk / Omasz Waszczuk (Efe) OMASZ WASZCZUK

Milers de persones s’han concentrat aquest dissabte en Gdansk per a assistir al funeral del que va ser alcalde d’aquesta ciutat polonesa, Pawel Adamowicz, que va morir dilluns a causa de les ganivetades que li va pegar un exconvicte durant un acte benèfic popular.

L’acte, l’han presidit els principals dirigents polítics polonesos i s’ha celebrat a la basílica de Santa Maria de Gdansk, a la qual també ha assistit el president del Consell Europeu, Donald Tusk, que és d’aquesta ciutat. 

Els ciutadans han eixit al carrer de manera multitudinària per un acte simbòlic amb què han volgut donar l’últim adeu a Adamowicz, que havia governat la ciutat durant els últims 20 anys. A més, diverses ciutats poloneses han instal·lat pantalles gegants per a poder seguir la cerimònia en directe, en una jornada de dol nacional. 

Segons la Policia Local, més de 25.000 persones van visitar la capella ardent tot i les baixes temperatures. 

Malgrat que tot apunta que l’assassí d’Adamowicz és un desequilibrat que no va actuar, inicialment, per una motivació política, el ben cert és que l’alcalde de Gdansk ja estava en la diana de les crítiques dels sectors més reaccionaris de la societat polonesa.

També et pot interessar

stats