Milers de manifestants donen suport a la decisió de Daniel Ortega de no avançar les eleccions a Nicaragua

El president de Nicaragua qualifica de "colpistes" els qui demanen eleccions generals en 2019.

Milers de manifestants donen suport al president de Nicaragua, Daniel Ortega, als carrers de Managua.
Milers de manifestants donen suport al president de Nicaragua, Daniel Ortega, als carrers de Managua. / Oswaldo Rivas (Reuters)

Milers de persones de tot el país van recórrer ahir els carrers de Managua sota el lema "El comandant es queda" per a donar suport al president de Nicaragua, Daniel Ortega, després de rebutjar avançar les eleccions generals a 2019 tal com han demanat diversos sectors de l'oposició. Els manifestants van exigir la pau per al país mentre es mostraven bel·ligerants amb l'oposició i la premsa.

Ortega va apel·lar a la Constitució de Nicaragua, que estableix eleccions cada cinc anys, per a negar-se a avançar els comicis i va qualificar de "grup de colpistes" aquells que sol·liciten celebrar l'any que ve les eleccions previstes per a 2021. Al clam dels milers de nicaragüencs que demanen l'avançament electoral, s'han sumat la Conferència Episcopal de Nicaragua (CEN), el secretari general de l'Organització d'Estats Americans (OEA), Luis Almagro, diverses nacions i recentment el germà d'Ortega, el general en retir Humberto Saavedra.

Les protestes contra el govern van començar el passat 18 d'abril per una baixada de les pensions i s'han convertit en un reclam que demana la renúncia del mandatari, després d'11 anys en el poder. El conflicte als carrers ja ha provocat més de 300 morts.   

També et pot interessar

stats